23 elképesztő tény a kutyákról, amit valószínűleg nem tudtál II.

2021.08.25

13. A kutyáknak nedves az orruk, mert ez segíti az illatkémiai anyagok felszívódását.

14. A kutyák kiképezhetők arra, hogy felismerjék a rákot és más betegségeket az emberekben. A rákos sejtek más anyagcsere-hulladékokat bocsátanak ki, mint az emberi szervezet egészséges sejtjei. A kutyák akár a rákos sejtek kiszimatolására is képesek lehetnek, egyszerűen azáltal, hogy megszagolják valakinek a leheletét.

15. Van olyan kutyája, amelyik szeparációs szorongással küzd? Próbáljon meg nála hagyni néhány ruhadarabot, amit Ön viselt. Bizonyított, hogy a ruháidon hagyott illat segíthet enyhíteni a kutya szeparációs szorongását.

16. Amikor kutyája gondosan kiválasztja a tökéletes helyet a dolga elvégzéséhez, az azért van, mert a Föld mágneses mezejével összehangolva szeret kakilni.

17. Gondolkodott már azon, hogy miért gömbölyödik össze a kutyája, amikor alszik? Ez valójában egy ősi ösztön, hogy melegen tartsa magát és megvédje a létfontosságú szerveket alvás közben.

18. A kutyád segíthet neked randit szerezni! Egy tanulmány kimutatta, hogy egy férfi esélye egy lány telefonszámának megszerzésére 10%-ról 33%-ra nőtt, csak azért, mert egy kutya van vele. A tanulmányban a férfiak és nők megdöbbentő 66%-a nem randizna olyannal, aki nem szereti a háziállatokat.

19. A labradorok az elmúlt 26 évben a legnépszerűbb kutyafajta voltak az Egyesült Államokban.

20. A világon körülbelül 600 millió kutya él. Becslések szerint ezek közül közel 400 millió kutya kóbor kutya.

21. A tudósok úgy vélik, hogy a világ első ismert kutyája 31 700 évvel ezelőtt élt. Ez az őskutya egy nagy szibériai huskyra hasonlított.

22. Sox és Hector igazolt terápiás kutyák. Most kórházakban, idősek otthonában és iskolákban töltik napjaikat azzal, hogy felvidítják az embereket.

23. A tüskés nyakörveket eredetileg az ókori Görögországban alakították ki, hogy megvédjék a kutyák torkát a farkastámadásoktól.