23 elképesztő tény a kutyákról, amit valószínűleg nem tudtál

2021.08.25

Azt hiszed, mindent tudsz a kutyákról, amit csak tudni lehet? 

Gondold újra! 

Nézd meg ezt a 23 érdekes tényt, amiről talán még sosem hallottál:

1. A kutyáknak van időérzékük. Bizonyított, hogy tudják, mi a különbség egy óra és öt óra között. Ha erre kondicionálják őket, képesek előre jelezni a jövőbeli eseményeket, például a rendszeres séta idejét.

2. A kutyád olyan okos, mint egy kétéves! Gondolkodtál már azon, hogy miért van az, hogy a gyerekek ebben a korban miért kötődnek különösen a családi kutyához? Talán azért, mert ugyanazt a nyelvet beszélik, nagyjából 250 szót és gesztust.  

3. Az UCSD tanulmánya azt állítja, hogy a kutyád valóban féltékeny lehet, ha látja, hogy egy másik élőlény iránt vonzalmat mutatsz.

4. Az Egyesült Államokban van a világon a legtöbb kedvtelésből tartott kutya. Körülbelül 75,8 millió.

5. A vakvezető kutyák arra vannak kiképezve, hogy parancsra elvégezzék a "dolgukat". Így a gazdájuk egy kicsit könnyebben takaríthat.

6. Az ember legjobb barátja? A kutyák simogatása és a szemükbe nézés oxitocint (azaz a szeretethormont) szabadít fel nemcsak nálad, hanem náluk is.

7. A szaluki a világ legrégebbi kutyafajtája. Ősi egyiptomi sírokban szerepelnek, amelyek i.e. 2100-ra nyúlnak vissza.

8. A tacskókat eredetileg a borzok elleni küzdelemre tenyésztették ki.

9. Az ivartalanított kutyák tovább élnek.

10. Az amerikai elnökök több mint felének volt kutyája.

11. Az oroszországi kóbor kutyák megtanulták, hogyan közlekedjenek a bonyolult metrórendszerben, és hogyan szálljanak le a meghatározott megállókban, hogy élelmet keressenek.

12. A kutyád megérzi az érzéseidet. Valójában a kutyád szaglása körülbelül 100 000-szer jobb, mint a tiéd. Így nem lehet megdöbbentő, hogy valójában megérzi az olyan dolgokat, mint például a félelem. Amikor az ember fél, izzad, és a kutya könnyen felfogja ezt a változást.