A kormány kötelezővé teszi az oltást?

2021.08.27

EBBEN LÁTJÁK A JÁRVÁNY LEGYŐZÉSÉNEK KULCSÁT

"Engem nem kérdeztek meg 1-2 évesen, hogy kérem-e a kanyaró vagy a tuberkulózis elleni oltást, hanem beadták, de az oltások miatt ma nincsenek is ilyen betegségek.

"Az államnak keményebben kellene belenyúlnia ezekbe a folyamatokba"

- nem akárki mondta!!!

Egyet találgathatok!

Igen, eljöhet ez a pillanat és mostmár az is kijelenthető, hogy amit eddig csak pletyka szintén rebesgettek, annak most itt vagyunk a küszöbén.

Nem kisebb személy, mint maga Parragh László mondta el nemrég, hogy ő személy szerint kötelezővé tenné a koronavírus elleni oltást.

Elmondta, hogy az államnak, a magyar kormánynak sokkal komolyabban és határozottabban kellene lépnie az oltás kötelezővé tétele ügyében.

Parragh már hónapokkal ezelőtt is arról beszélt, hogy a munkáltatóknál egyes ágazatokban szintén kötelezővé kellene tenni az oltást.

Sőt, folyosói pletykák szerint az egészségügyben dolgozók kötelező oltását is erősen propagálta.

"Engem nem kérdeztek meg 1-2 évesen, hogy kérem-e a kanyaró vagy a tuberkulózis elleni oltást, hanem beadták, de az oltások miatt ma nincsenek is ilyen betegségek.

"Az államnak keményebben kellene belenyúlnia ezekbe a folyamatokba"

-jelentette ki Parragh.

Sokak szerint Parraghnak a szavainak jelentősége és súlya van, mivel befolyásos kormánytag, nem sokkal Orbán mögött.

Csak az ég tudja, hogy mikor fogja végleg rábeszélni Orbánt a kötelező védőoltásra...

Parragh László: Kell a kötelező oltás

Az MKIK elnöke szerint egyes szakmákban kötelezővé kellene tenni az oltást, az államnak pedig erőteljesebben kellene fellépni ebben az ügyben.22 órája | Szerző: Ferentzi András

Ismét kiállt a kötelező oltás mellett Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke. Erre nemcsak a saját magunk védelme és nem az oltatlanok miatt lenne szükség, hanem az egész társadalom, a gyermekeink védelmében is - húzta alá az MKIK elnöke a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Az ösztönző állam - A magyar gazdaság újraindítása 2021 című konferenciáján elhangzott beszédében. Parragh László már korábban is többször jelezte, hogy egyes szakmákban kötelezővé kellene tenni az oltást, az államnak pedig erőteljesebben kellene fellépni ebben az ügyben. Példaként hozta fel a gyermekkorban kapott tuberkulózis elleni oltást, amely kötelező volt, s ennek köszönhetően mára teljesen eltűnt a betegség.

Parragh László kitért a gazdasági folyamatokra is, elárulta: előfordult, hogy a válság alatt hajnali háromkor is egyeztettek Orbán Viktor miniszterelnökkel, hogy mit kellene csinálni. A veszélyhelyzeti kormányzás sikeres volt, hiszen gyors intézkedéseket lehetett hozni, ezzel munkahelyeket, cégeket megmenteni. Mindez nem valósulhatott volna meg stabil gazdaság nélkül, amely kevésbé szenvedte meg a válságot, mint ha 2009-ben érte volna hasonló hatás.

- jelentette ki Parragh László, aki ugyanakkor élesen bírálta a Magyar Nemzeti Bank több intézkedését is, például a Növekedési Hitelprogram leállítását, amelyet csak a Széchenyi Kártya Program megduplázásával sikerült kompenzálni, illetve az inflációval kapcsolatban is kijelentette, hogy a jegybank túlzottan optimista.

Az infláció Magyarországon az egyik legmagasabb, és nagyon rossz ötlet azt feltételezni, hogy később majd minden jobb lesz ezen a területen, mert ez nem igaz. Erre kiemelten oda kell figyelni.

A járvány felgyorsította a változtatás szükségességét, annak rugalmas kezelését. A vírus egy figyelmeztetés az emberiségnek, hogy nem tudunk úgy élni, ahogy előtte éltünk. A járvány miatt sok millió ember halt meg, és sok millió ment tönkre. Ma az útkeresés szakaszában vagyunk. Az önellátást újra kell gondolnunk. Harminc éve azt mondták, ez Rákosi gazdaságpolitikája. Ma már máshogy látjuk. Kell saját gyógyszer, saját vakcina, mert ha baj van, akkor elviszik a termelést és sok-sok minden mást is az országból. Ebben is gyorsnak és hatékonynak kell lennie az államnak - tette hozzá Parragh László.

A végeredmény igazolja, hogy helyes irányba mozogtunk.

vg.hu, titkokszigete.hu