A legerősebb lányoknak szar apjuk van

2021.07.15

Ha az embernek mérgező apja van, már fiatalon megtanulja, hogy soha nem szabad egy férfitól várnia a békét, a stabilitást és a boldogságot. Úgy döntesz, hogy gondoskodni fogsz magadról. Megkeresed a saját pénzed. Saját magadnak fogsz ruhát venni. Magad fogsz főzni, és magad fogod megjavítani az autódat. Ha történetesen egy férfi kerül a képbe, az azért lesz, mert te akarod őt magad körül tudni, nem pedig azért, mert szükséged van rá, hogy ki tudd fizetni a következő hónapban a lakbért.

Ha van egy mérgező apád, megtanulod, hogyan teremtsd meg a saját családodat. Azok az emberek, akiket a legközelebbinek tartasz magadhoz, nem feltétlenül azok, akik ott voltak a születésed napján. Az ünnepeket a barátaiddal töltöd. Újra feltalálod a világcsaládot. Tudod, hogy a vér nem számít, mert azok az emberek jelentik számodra a legtöbbet, akiket te választottál magadnak a világodban, nem pedig azok, akikhez a genetika miatt ragadtál.

Ha mérgező apád van, realistának tartod magad. Nincs abban a hitben, hogy azok a romantikus románcok hitelesek. Rájössz, hogy a való világ sokkal zűrösebb. Nincsenek irreális elvárásaid a szerelemmel szemben. Valójában nem a szerelem az, ami értelmet ad a világodnak. A karrieredre, a céljaidra, a szenvedélyeidre is nagy hangsúlyt fektetsz.

Ha mérgező apád van, úgy érzed, hogy bármit elbírsz, amit a világ rád zúdít. Ha valaki rosszul bánik veled, akkor kiállsz magadért. Nem fogadod el senki baromságait, mert túl sok évet töltöttél azzal, hogy csapdában és kiszolgáltatottnak érezted magad. Most már szabad vagy. Rájöttél, hogy mennyit érsz. Nem vagy játékszer. Emberi lény vagy, és jobb, ha úgy is bánnak veled.

Ha van egy mérgező apád, függetlenné válsz. Senki sem nevezhet senkit kislánynak. Te vagy a saját megmentőd. Ritkán kérsz külső segítséget, mert nincs szükséged alamizsnára. Nincs szükséged segítségre. Elég bátor vagy ahhoz, hogy egyedül járd végig ezt a világot. Minden eszközzel rendelkezel, amire szükséged van.

Ha mérgező apád van, megérted, milyen fontos, hogy elhatárolódj magadtól. Ha valaki rosszul bánik veled, nem engeded, hogy a világodban maradjon. Elsétálsz. Úgy döntesz, hogy többet érdemelsz. Ha képes voltál elhatárolódni egy családtagtól, akkor a mérgező exétől való távolságtartás is sétagalopp. A legkevésbé sem zavar téged.

Ha van egy mérgező apád, akkor arra törekszel, hogy jobb ember legyél, mint ő volt. Megpróbálod kijavítani azokat a darabokat magadból, amelyek rá emlékeztetnek. Nem akarsz olyanná válni, mint ő. Nem akarsz olyan lenni, mint ő. Az életfeladatod az, hogy olyanná válj, akire büszke lehetsz, olyanná, aki semmiben sem hasonlít a lányára.