A világ legmagasabb szállodája nyílik Kínában

2021.07.16

A június 19-én megnyitott J Hotel Shanghai Tower nem csak egy újabb csúcskategóriás ingatlan.

Azt állítja magáról, hogy a világ legmagasabb szállodája. A J Hotel a Shanghai Tower legfelső emeleteit foglalja el, amely 632 méteres magasságával Kína legmagasabb épülete.

A lenyűgöző hencegésen kívül milyen is valójában a szálloda? A J 165 szobával rendelkezik, amelyek közül 34 lakosztály. A szállodában 24/7 személyes komornyikszolgálat, fedett medence, Hermes és Diptyque piperecikkek, magnólia szirom alakú fürdőkádak, egy luxus spa, ahol a Reiki kezelésekre összpontosítanak, és minden szobában teljes kínai teakészlet található.

A szálloda négyféle lakosztálytípussal rendelkezik, a legdrágább a 380 négyzetméteres Shanghai Suite. Ebben a lakosztályban a hálószobán kívül szalon, dolgozószoba, konyha, fizioterápiás részleg és egy csak öltözködésre szolgáló szoba is található. (A szálloda nem válaszolt a CNN Travel árat kérő megkeresésére.)

A legolcsóbb szoba éjszakánként 3601 RMB-ért (kb. 557 dollár), míg a J Suite - egy fokkal kevésbé előkelő, mint a Shanghai Suite - 67 628 RMB-ért (kb. 10 467 dollár) kerül éjszakánként.

A szállodán belül hét különböző étkezési lehetőség is van, köztük a legfelső (ez lenne a 120.) emeleten található Heavenly Jin nevű kantoni étterem. Vannak még japán ételeket, olasz ételeket és délutáni teát kínáló éttermek is.

A J Hotel tulajdonosa a Jin Jiang International, Kína egyik legnagyobb állami tulajdonú szálloda- és turisztikai vállalata.

A civilizációk évszázadok óta az ég felé építkeznek, és a modern technológia csak tovább fokozta ezt a vonzalmat. Az Empire State Buildingtől a Burj Khalifáig minden új felhőkarcoló a lehetőségek határait feszegeti.

A koronavírus-járvány közepette világszerte tapasztalható utazási kedv lassulása ellenére a legújabb, legjobb és legmagasabb szállodáért folyó verseny nem szűnik meg.

A hongkongi Ritz Carlton a világ legmagasabb szállodai medencéjével és legmagasabb szállodai bárjával is büszkélkedhet.