Ahol hamarosan elfelejthetik a koronavírust

2021.03.14

Az Atlanti-óceán közepén található Corvo szigetének majdnem minden lakosát beoltották már, így a portugál fennhatóság alá tartozó sziget nagyon közel áll a nyájimmunitáshoz - jelentette be a sziget egyetlen doktora. Dr. Antonio Salgado, a sziget orvosa szerint a lakosság jelentős többsége hónap végére megkaphatja az oltást, így a sziget teljes immunitást szerezhet a koronavírussal szemben - írja a Reuters. A szigeten ezért ünnepi a hangulat az orvos szerint.

CORVÓNAK EGYÉBKÉNT 400 LAKOSA VAN, ÉS VALÓBAN AZ ATLANTI ÓCEÁN KELLŐS KÖZEPÉN TALÁLHATÓ.

Eddig 322-en kapták meg az oltást, ami a helyi lakosság 85%-át jelenti, természetesen mindegyiküket Salgado oltotta be. A sziget lakosainak 95%-a megkaphatja az oltást pár héten belül. A nyájimmunitáshoz a szakemberek szerint 50-70%-os átoltottságra van szükség.

A 17 négyzetkilométer területű szigeten egyébként nem tombol olyan jelentős járvány, a járvány tavaszi kirobbanása óta eddig összesen 1 pozitív esetet találtak. A döntéshozók a sziget adottságai miatt döntöttek úgy, hogy gyorsan átoltják a teljes lakosságot - ehhez mindössze pár száz vakcina kellett.

Corvo lehet ezzel az első olyan európai régió, ahol a vakcináknak köszönhetően elérik a nyájimmunitást, és a helyiek ezt fontos mérföldkőként élik meg.

portfolio.hu