Itt a budapesti koldustérkép!

2021.08.25

Dőlnek hozzák olvasóink levelei, miután felkavarta az állóvizet az Örs vezér téri koldusmaffiáról készített videónk. Szerencsére a rendőrség azonnal lépett, és az Örsről el is tűntek a kéregetők. Most egy térképre összegyűjtöttük: ezeken a helyeken zaklatják a járókelőket!

Sok helyen zaklatják koldusok a budapesti járókelőket. Vannak városrészek, ahol a Karácsony Gergely-féle káosz miatt hajléktalanok csapatai telepednek le, és belőlük lesznek az erőszakos koldusok. Máshol a kéregetők szervezettnek tűnnek, mint az Örs vezér téri koldusbanda. Ha ilyet tapasztalunk, érdemes szólni a rendőrségnek: az Örs vezér téri bandát is azonnal felszámolták, és mint olvasóink leveleiből is kiderül, azóta is látványosabb az Örsön a rendőri jelenlét. - Ha zaklató, erőszakos, fenyegető fellépést tapasztal bárki, akkor azonnal szólni kell a helyszínen járőröző rendőröknek, vagy be kell telefonálni a 112-es számra, ahol be lehet jelenteni az esetet. Mindkét esetben azonnal intézkedünk - hangsúlyozta Kutsera Juhász Bettina rendőr alezredes, a BRFK közrendvédelmi főosztályának vezetőhelyettese a Metropolnak, amikor együtt razziáztunk velük az Örsön.

De érvényes ez Budapest összes közterületére: szóljon a rendőröknek, rögtön intézkednek! Az már más kérdés, hogy miért lettek teli a főváros közterületei az utóbbi időben hajléktalanok és drogosok bandáival - erről Karácsony Gergely főpolgármestert kell megkérdezni...

Flórián tér
Dalma nevű olvasónk:

"Az elmúlt hónapokban érzékelhetően több lett a hajléktalan és kéregető a Flórián téren. Az aluljáróban és környékén ülnek, fekszenek, isznak, kiabálnak. A villamosmegállóban minden nap jön valaki, hogy végigkoldulja a várakozókat. Egyik kenyérre kér, a másik csak egy kis aprót. Van egy pár is, akik 2-3 hónapja vannak itt, a nő megy oda mindenkihez, a férfit inkább csak inni látom."

Örs vezér tere

Olvasóink panaszkodtak, hogy eluralkodott a káosz az Örsön: mocsok, drogosok és erőszakos kéregetők vannak mindenhol. Elmentünk, és ugyanezt tapasztaltuk, sőt, rejtett kamerával egy szervezett koldusbandát is levideóztunk. A fekete pólós főnök kiosztotta a "teendőket", majd a bandatagok szétszóródtak és úgy csináltak, mintha nem ismernék egymást. Egy női ruhás férfi fel-alá járkált, szemével fürkészi az embereket, hogy kihez mehetne oda. Egy kölyökkutyás alak a metró távolabbi kijáratánál ült le és koldult és így tovább.

Cikkünk megjelenése napján a bandatagok közül négyen beözönlöttek szerkesztőségünkbe és megfenyegettek minket. A rendőrség az Örsön azonnal lépett és eltakarította onnan a bandát, a téren azóta is erős a rendőri jelenlét.

Nagyvárad tér
Egy olvasónk:

"A Nagyvárad téren állandóan ez van, borzalmas. Hajléktalanok telepedtek le. Ott van üzletem, és már többször odapiszkítottak a bejáratomhoz..."

Jászai Mari tér-Nyugati
Olvasónk, Tamás:

"Üdvözletem! T. Tomi vagyok Budapestről,és egy elég bosszantó dologról szeretném tudósítani önöket. Sokat szoktam sétálni a Nyugati, illetve a Jászai környékén a kora délelőtti órákban. Sajnos egyre több a kéregető rosszindulatú hajléktalan."

Margit híd
Olvasónk, Bence:

"Hazafele a Margit híd mindkét lábánál is találhatóak csoportok, a budai oldalon hangszóróról szól a zene, felhőtlen a hangulat, a pesti hídfőnél pedig egy másik ivókútat települtek körbe."

Népliget:
Olvasónk, S. Csaba:

"Tisztelt Szerkesztőség! Ugyanez a helyzet a Népliget metróaluljáróban és felszínén. Drogosok, alkoholisták és egyéb agresszív elemek gyűjtőhelye. A rendőri készenlét itt is szükséges lenne."

PUSKÁS STADION
Olvasónk, Zsigmond:

"Felhívnám a figyelmet arra is, hogy a Puskás Ferenc metróállomáson van egy banda. A bankjegy-automatánál felveszik a bunkó-terrorista stílust, és az ott pénzt kivevő emberektől egyből erőszakosan megpróbálnak kéregetni. Vagy pedig követik, ha sok pénzt vett ki. Ugyanez a helyzet a Keletinél a Garay utcában is."

Astoria
Olvasónk, Anikó:

"Az Astoriánál is hasonló a helyzet. Ma ugyan nem voltak reggel lent, csak fent, de ugyanez az erőszakoskodás folyik. Azt nem tudni, hogy a banda kihez tartozik, de a módszer ugyanaz. Szokott velük lenni kettő kutya is. A Keletiben is hasonló probléma volt, most razziáztak a rendőrök."

Anikó újabb levele, pár nappal később:
"A szoknyás úr - aki az Örs vezér téren zaklatta az embereket - áttette az Astoriára a zaklatási helyszínét. Napok óta ott van."

Kelenföld
Olvasónk, Anita:

"Sziasztok. Ma reggel is, mint általában a Metropol újsággal indult a napom. Megdöbbenve olvastam , hogy megfenyegetett benneteket az Örs vezér téri banda. Most utazom hazafelé Kelenföld vasútállomásról, és mit látok, az említett banda itt, a kelenföldi aluljáróban zaklatja az embereket. Idejött a női ruhás fazon, hogy így meg úgy adjak neki pénzt. Mondtam neki, hogy nem, de ő nem tágított és folytatta. Még egyszer mondtam neki - most már határozottabban -, hogy nem! Erre közölte velem, milyen bunkó vagyok. Elég ijesztő az egész. Üdv, Anita."

Széll Kálmán tér

Olvasónk, Ferenc:

"Tegnap hazafele kimentem a Széll Kálmán térre fotókat készíteni, ott két csoport is volt, egy sörös meg egy boros csapat, a sörös csapat az autentikus hajléktalan bulizók, a másik csapat az érdekesebb. Azok hangosak voltak, füttyögtek, inzultálták a csajokat a téren, meg az ivókútnál táboroztak és ha valaki oda ment inni, annak is beszólogattak, csúnyán néztek rá."

Metropol.hu