JÖN A MASZKVISELÉS ÉS A VÉDETTSÉGI IGAZOLÁSOK FOKOZOTT ELLENŐRZÉSE?

2021.08.29

Hát elkezdődött...

A oltatlanok jogainak durva korlátozása lép életbe, a védettségi igazolvány nélkül ismét rabok leszünk saját otthonainkban...?!

Újra előkerül a szigor?

Freund Tamás, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke számos javaslatot tett a kormánynak, hogy felkészüljön az ország a negyedik hullámra.

Javasolja a védettségi igazolvány kötelezővé tételét bizonyos szolgáltatások eléréséhez, de azt is, hogy a szegényebb, elzárt területen lévőket is motiválják az oltakozásra.

Valamint azt is fontos lépésnek tartja, hogy eltöröljék a kötelező regisztrációt.

Orbán megfontolja a szigorítást?

Az akadémia elnöke szerint érdemes továbbá a kormánynak megfontolnia a védettségi igazolvány és a maszkviselés előírását a nagyobb tömeget vagy fokozottan érzékeny populációt fogadó, elsősorban zárt terű események látogatásához, amint a járványhelyzet alakulása indokolttá teszi.

Ez már több európai országban újra gyakorlat, ideértve az éttermek látogatását is

-figyelmeztetett az akadémia elnöke.

Védettségi nélkül sehova?!

Ma már több százmillió beadott védőoltás követése bizonyítja, hogy a vakcinák hatékonyan védenek a megbetegedéssel szemben, és az eddig ismert, esetenként agresszíven fertőző variánsok - például a delta - esetében is jelentősen mérsékelik a megbetegedés súlyosságát

- írta Feund.

Vagyis ezekből a dolgokból valójában az rajzolódik ki, hogy elkezdtek megágyazni azon döntéseknek, amiket ha szükséges, teljes szigorral és azonnal léphetnek meg.

Már vannak olyan tudományos információk is, melyek szerit a járvány még 1 vagy 2 évig velünk maradhat a fejlődő országok alacsony átoltottsága miatt, ezért a védettségi igazolvány az életünk fontos része lesz még.

Mindemellett valószínűleg a következő 1-2 évben újra oltakoznunk kell majd, a koronavírus legyőzéséig rendszeresen.

https://titkokszigete.hu/breaking-jon-a-maszkviseles-es-a-vedettsegi-igazolasok-fokozott-ellenorzese/