Kormányzati üzenet a transznemű diákoknak az iskolába való visszatérésről

2021.08.28

"Mögöttetek állunk" - mondták az igazságügyi, az egészségügyi és az oktatási minisztérium tisztviselői a transznemű diákoknak szóló közös üzenetben.

A Biden-kormányzat üzenetet küld a transznemű diákoknak az iskolába való visszatérésről

"Ha transznemű diák vagy, talán aggódsz, hogy egyszerűen elfogadnak, biztonságban vagy és tisztelettel bánnak veled az új tanév kezdetén" - mondta.

Clarke, aki az első nő, aki az Igazságügyi Minisztérium Polgárjogi Osztályát vezette, méltatta azt a munkát, amelyet országszerte számos tanár és adminisztrátor végez az LMBTQ diákok számára biztonságos és befogadó környezet megteremtése érdekében.

De - tette hozzá - "azt is tudjuk, hogy nem ez a valóság minden transznemű diák számára, beleértve talán néhányukat önök közül is".

"Egyes helyeken a hatalmat gyakorló emberek olyan akadályokat gördítenek elétek, amelyek megakadályozhatnak benneteket abban, hogy sportpályán játszhassatok, hozzáférjetek a mosdóhoz, és megkapjátok azt a támogató és életmentő ellátást, amelyre szükségetek lehet" - mondta Clarke. "Azért vagyunk itt, hogy azt mondjuk: 'Ez helytelen - és törvényellenes'."

A 2020-21-es törvényhozási ülésszakban több mint 75 olyan törvényjavaslatot nyújtottak be, amelyek megtiltanák a transznemű diákoknak, hogy iskolai sportban sportoljanak. A Movement Advancement Project szerint kilenc államban váltak törvényerőre ilyen intézkedések.

Forrás: Azonnali
Forrás: Azonnali

"Szeretnénk, ha tudnátok, hogy az Oktatási Minisztérium és az egész szövetségi kormány mögöttetek áll. Az iskolai jogaitok számítanak. Ti is számítotok." - mondta Goldberg.

Goldberg azt mondta, hogy a diszkriminációval szembesülő transz diákoknak az Oktatási Minisztérium Polgárjogi Hivatalához kell panaszt tenniük, Clarke pedig megerősítette, hogy az Igazságügyi Minisztérium kivizsgálja az ilyen állításokat.

"Szeretnénk, ha tudnátok, hogy vigyázunk rátok" - mondta Clarke. "És vigyázunk a polgári jogaitokra".

Levine, az első nyíltan transznemű tisztviselő egy elnöki kormányzatban, azt mondta, hogy a zaklatástól és zaklatástól mentes tanulási környezet elengedhetetlen ahhoz, hogy minden diák boldogulhasson.

"Kritikus fontosságú a transz fiatalok, valamint szüleik és családjaik támogatása, hogy segítsük őket abban, hogy elérjék azt a jó egészséget és jólétet, amelyet mindenki megérdemel" - mondta.

Mindhárman megosztották azokat az erőforrásokat, amelyeket az LMBTQ diákok online találhatnak, köztük az Oktatási Minisztérium LMBTQ diákoknak szóló erőforrásokat tartalmazó oldalát, az Igazságügyi Minisztérium Polgári Jogi Osztályának honlapját és a szövetségi kormány "Stop Bullying" (Megállítani a zaklatást) című oldalát.

Nem ez az első alkalom, hogy a Fehér Ház felkeresi a transz fiatalokat: Joe Biden elnök első hivatalba lépésének napján kiadott rendeletében kiterjesztette a szövetségi diszkriminációellenes védelmet az LMBTQ-amerikaiakra, és részben ezt írta: "A gyerekeknek képesnek kell lenniük tanulni anélkül, hogy aggódniuk kellene amiatt, hogy megtagadják-e tőlük a mosdóba, az öltözőbe vagy az iskolai sportoláshoz való hozzáférést".

Áprilisi első kongresszusi beszédében Biden azt mondta: "Az összes transznemű embernek otthon, különösen a fiataloknak, szeretném, ha tudnák, hogy az elnök támogatja önöket".

Erre az "egyértelmű üzenetre" utalva Levine azt mondta, hogy szeretné, ha a transznemű diákok tudnák, "hogy én mögöttetek állok - és mindent megteszek, amit csak tudok, hogy támogassam és képviseljem a közösségünket".

Clarke idézte az Igazságügyi Minisztérium kihívásait a transznemű lányok női sportokban való versenyzésének tilalmával szemben Nyugat-Virginiában és a kiskorúak nemi megerősítő kezelésével szemben Arkansasban, mondván: "Mögöttetek állunk, és készen állunk cselekedni, hogy megvédjük a jogaitokat".

Forrás: Hitrádió
Forrás: Hitrádió

Rodrigo Heng-Lehtinen, a National Center for Transgender Equality ügyvezető igazgatója: "Nagyon fontos, hogy a transznemű gyerekek tudják, hogy nincsenek egyedül, és hogy az Egyesült Államok elnöke támogatja őket. Biden elnök és kormánya azon dolgozik, hogy a transznemű fiatalok számára biztosítsa a lehetőséget a biztonságra, a tanulásra és az egészségre."

Melanie Willingham-Jaggers, a GLSEN, egy LMBTQ diákokat támogató nonprofit csoport ideiglenes ügyvezető igazgatója elmondta, hogy ő is üdvözölte ezt a "merész, megerősítő üzenetet", és hogy további politikai lépéseket szeretne, amelyek alátámasztják ezt az elkötelezettséget.

"A kormányzatnak egyértelmű precedenst kell teremtenie, nemcsak a szövetségi ügynökségek, hanem az állami és helyi vezetők számára is, és biztosítania kell, hogy a transznemű fiatalok biztonságban, támogatásban és felhatalmazásban részesüljenek iskolai közösségeinkben" - mondta Willingham-Jaggers. "Az egyes pedagógusok és iskolavezetők addig is fel tudnak lépni, és átgondolt kapcsolatokat teremthetnek az iskolájukban tanuló transznemű diákokkal, hogy megmutassák nekik, hogy értékelik őket, és hogy ide tartoznak."

https://www.nbcnews.com/nbc-out/out-politics-and-policy/biden-administration-sends-trans-students-back-school-message-rcna1724