Meghalt a világ legmagasabb lova

2021.08.25

A világ legmagasabb lova, Big Jake 20 éves korában halt meg Wisconsinban.

Big Jake közel 2,1 méter magas volt és 1136 kilogrammot nyomott. 

Wisconsinban elpusztult a világ legmagasabb lova. A 20 éves Big Jake nevű belga ló a Poynette-i Smokey Hollow Farmon élt. Valicia Gilbert, a farm tulajdonosának, Jerry Gilbertnek a felesége elmondta, hogy Big Jake két hete halt meg, de a halál pontos dátumát nem volt hajlandó megadni, amikor az Associated Press hétfőn elérte őt a Facebookon keresztül. "Inkább nem szeretnénk dátummal emlékezni rá - ez egy traumatikus esemény volt a családunk számára" - mondta az asszony. 

Big Jake közel 2,1 méter magas volt, és 1136 kilogrammot nyomott. A Guinness Rekordok Könyve 2010-ben a világ legmagasabb élő lovának nyilvánította. 

Jerry Gilbert a WMTV-nek azt mondta, hogy Big Jake egy "szupersztár" és egy "igazán csodálatos állat" volt. Elmondta, hogy Big Jake Nebraskában született, és születésekor 240 fontot (109 kilogrammot) nyomott, ami körülbelül 100 fonttal (45 kilogrammal) nehezebb, mint egy átlagos belga csikó születésekor. 

Elmondta, hogy úgy tervezi, hogy emléket állít Big Jake-nek, hogy üresen tartja az istállóját, és kívülről egy téglát helyez el a képével és a nevével. "Nagyon csendes a farm" - mondta Jerry Gilbert. "A többi ló tudja. Azt hiszem, nekik is megvan a maguk gyászidőszaka, mert Jake volt itt a figyelem középpontjában. Hatalmas az űr. Olyan érzés, mintha még mindig itt lenne, de már nincs." 

https://gulfnews.com/world/offbeat/worlds-tallest-horse-big-jake-dies-in-wisconsin-at-age-20-1.1625568777416