Vége! Jelentősen korlátozhatják az oltatlanokat, és ez csak a kezdet.

2021.08.26

Összeszedtük, mi várható, globális szinten.

Ezek egy része Magyarországon is megvalósul(hat) csak idő kérdése!!

Nem akármilyen világ jöhet.

Egy olyan van készülőben, ami alapjaiban változtathatja meg az oltatlanok életét.

Méghozzá erősen korlátozza majd világszerte: És ez alól hazánk sem lesz kivétel, ha minden rosszul alakul.

Lássuk csak, mik vannak jelenleg érvényben itt-ott a világban, Amerikától kezdve Ausztrálián át Európa környező tagországáig:

Csak negatív teszttel mehetsz számos helyre, ez Németországban már megvalósul.

Az egyik legfontosabb az, hogy az oltatlanok csak friss negatív vírusteszttel mehetnek számos helyre és a teszt költségét immár saját maguknak kell majd állni.

A fizetésedből lecsíphetnek, ha oltatlan vagy.

Ez a tervezet Amerikában egyes vállalatoknál előkészítés alatt van. 14 ezer forintnak megfelelő összeget vonnának le egyfajta egészségügyi hozzájárulásként.

Negatív teszttel vagy védettségivel mehetsz boltba. Erre is van példa a környező országokban.

Ahogyan arra is van példa, például a franciáknál, hogy védettségi igazolvánnyal lehet használni a vonatokat, a tömegközlekedést.

Előbb vagy utóbb oda fogunk jutni, hogy valamennyi eddig szabad tevékenységet a védettségi igazolványhoz fognak kötni.

Ez pedig alapvetően fogja lekorlátozni mindenki életét, aki nem hajlandó alávetni magát az oltásoknak.

A szokásos járványügyi óvintézkedések (kézmosás, távolságtartás, maszkviselés) mellett súlyos korlátozásokat is tartalmaz az a  lista, amelyet kiszivárogtattak. Az egyik legfontosabb az, hogy az oltatlanok csak friss negatív vírusteszttel mehetnek számos helyre és a teszt költségét immár saját maguknak kell majd állni.

Az Index által összefoglalt főbb változások olyanok lesznek, mint hogy a beoltatlan emberek csak egy 24 órásnál nem régebbi gyorsteszt vagy egy 48 órásnál nem régebbi PCR-teszt birtokában mehetnek be kórházakba és idősotthonokba, éttermekbe, beltéri sport- és kulturális eseményekre, templomi misékre, illetve olyan helyekre (például masszázsszalonkba), ahol testi kontaktussal járó szolgáltatásokat nyújtanak, továbbá szálláshelyekre.

LÉNYEGES ÉS HÚSBA VÁGÓ VÁLTOZÁS LESZ, HOGY OKTÓBERTŐL FIZETNI KELL AZ EDDIG INGYEN JÁRÓ TESZTEKÉRT,

ami alól csak azok kaphatnak kibúvót, akiket nem lehet beoltani, illetve a várandós nők, valamint a 18 év alatti fiatalok, vagyis mindenki, akinek nem ajánlják, hogy beoltassák magukat.

Az eddigi német járványügyi korlátozások automatikusan hatályba léptek akkor, ha az elmúlt 7 napi 100 ezer főre vetített fertőzésszám 100 fölé nőtt (a friss adat 23 fő), de most a kormány azt tervezi, hogy a kórházi ápoltak száma is kiemelt szempont lesz a döntések során. A tervezet nem határozza meg konkrétan, hogy a hétnapos incidencia-mutató mellett mely adatokat alkalmazzák még. A kórházi kezelések mellett megemlítik az oltási kvótát, a súlyos megbetegedések számát, illetve az ebből eredő egészségügyi rendszer leterheltségére vonatkozó számokat. Ezeket a mutatókat veszik figyelembe, ha további intézkedésekről döntenek majd.

titkokszigete.hu Index.hu